Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN''in ''TRT''nin Kuruluş Yıl Dönümü'' Mesajı
30-04-2020

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), günümüzde bir devlet televizyonu olmanın çok ötesinde radyo ve televizyon ile birlikte tüm medya araçlarından yayın yapan kamu hizmeti yayıncısı haline gelmiştir. Ulusal ve uluslararası yayın çeşitliliği ile ülkemiz için önemli görevler üstlenerek stratejik bir kurum özelliğine kavuşmuştur. TRT, salgın dolayısıyla okulların kapanması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Uzaktan Eğitim için çok çabuk üç yeni kanal açarak olağanüstü bir refleks de göstermiştir. Dijitalleşen dünyada bu herkesçe takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Yayıncılık tarihinde birçok ilkleri gerçekleştiren bu değerli kurumumuzun kuruluşunun 56. yılını kutlar; Aziz Milletimize sağlık dolu, mutlu, huzurlu günler dilerim.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN