Çorlu Mühendislik Fakültesi''ne Sinyal İşleme Yapay Öğrenme Alanında 3 Ödül Birden
14-09-2017



Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR) 2017  konferansı kapsamında düzenlenen video sinyal işleme yarışmasından iki birincilik ve INTERSPEECH 2017 konferansı kapsamında Stockholm'de düzenlenen paralinguistik yarışmasından da ödülle dönen Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Heysem Kaya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu. 
 
Ziyarette Yrd. Doç. Dr. Heysem Kaya ödül alan çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e bilgi verdi. Ziyarette Dr. Kaya,  Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Albert Ali Salah ile birlikte danışmanlığını yürüttükleri yüksek lisans öğrencisi Furkan Gürpınar'dan oluşan BÜ-NKÜ takımı ile bilgisayarlı görme alanının en prestijli konferansı olan Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR) 2017  kapsamında Hawaii'de düzenlenen “video CVlerinden kişilik ve iş adayı analizi” temalı video sinyal işleme yarışmasında nitel ve nicel alt dalların her ikisinde birincilik elde ettiğini ve bunun hemen akabinde Rus Bilimler Akademisi, St. Petersburg Enformasyon ve Otomasyon Enstitüsü'nden Doç. Dr. Alexey Karpov ile birlikte, uluslarası ses sinyal işleme camiasının en büyük etkinliği olan INTERSPEECH 2017 Konferansı kapsamında Stockholm'de düzenlenen “sesten horlamanın biyolojik kaynağını tespit etme” temalı paralinguistik yarışmasından da bir birincilik ödülü ile döndüğünü aktardı.
 
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Heysem Kaya’yı göstermiş olduğu başarıdan dolayı kutlayarak başarılarının devamını diledi. 
Namık Kemal Üniversitesi0




>