Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu''nda Yangın Tatbikatı Düzenlendi
20-05-2019

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı ile İş Sağlığı ve Güvenliği programı öğrencilerinin organize edip uygulamasını yaptığı Acil Durum Tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği jeneratörde meydana gelen yangın ve patlama sonucu kısa sürede çıkış merdivenlerini duman kaplamaya başladı ve iki kez patlama meydana geldi.

Tahliye esnasında duman, patlama ve panikten dolayı yaralanan öğrenciler arkadaşlarından destek olarak ve acil hallerde taşıma usullerine uygun olarak dışarıya taşındı ve yaralı toplanma alanına teslim edildi. Öğrencilerden oluşturulan acil durum ekipleri görev yerlerine intikal ederek araç gereç ve malzemelerini kuşandılar. Temsili yangın söndürülürken, binada mahsur kalanların da sedye ile tahliyesi yapıldı.

Öğrencilerin ve tüm personelin katıldığı toplamda 20 dakikada tamamlanan tatbikatta yangın anında binaya nasıl müdahale edileceği test edilmiş oldu. Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda her yıl yapılan genel tatbikatlar çıkabilecek yangın vakalarına karşı hazırlıklı olup, can ve mal kaybını önlemek adına büyük önem arz etmektedir. Başarıyla gerçekleşen tatbikat sonrası Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı ile İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından alkışlandı.