Uluslararası Öğrencilerimizin Futbol Turnuvası Ödül Töreniyle Tamamlandı
11-01-2019



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrencilerinin kendi yazdıkları Spor Yap Sağlıklı Yaşa Projesi kapsamında gerçekleşen Futbol Turnuvası, dereceye giren takımlara kupalarının verildiği ödül töreni ile tamamlandı.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı işbirliği ile üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrencilerimize sağlıklı bir yaşam kazandırılması adına spor faaliyetlerini desteklemek, bu sayede spor yapma ve hareketli yaşam kültürünü tanıtmak amacıyla hazırlanan “Spor Yap Sağlıklı Yaşa Projesi” kapsamında 24-28 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Futbol Turnuvası tamamlandı. Turnuvada birinciliği Yunanistan, ikinciliği  Afganistan, üçüncülüğü Suriye takımları elde etti. Dereceye giren takımlara ödülleri 11 Ocak 2019 Cuma günü NKÜ Spor Kompleksinde düzenlenen törenle takdim edildi.

24 Aralık 2018 Pazartesi günü NKÜ Stadyumunun yanındaki Çok Amaçlı Spor Salonunda saat 18:00 de başlayarak 5 gün boyunca çok çekişmeli ve heyecanlı geçen turnuvada Yunanistan-Türkmenistan-Afganistan-Somali-Suriye-Arnavutluk olmak üzere 6 ülkenin takımları 2 grupta kıyasıya mücadele etti. 28 Aralık 2018 Cuma günü yapılan Yunanistan-Afganistan final maçını kazanarak şampiyon olan takım ise Yunanistan oldu.

Ödül töreninde, üçüncü olan Suriye takımına Değirmenaltı Gençlik Merkezi Müdürü Selman MODALI, ikinci olan Afganistan takımına Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker ÖZMUTLU ve birinci olan Yunanistan takımına ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından kupa, madalya ve ödülleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “Eski bir futbolcu olarak uluslararası öğrencilerimizin spor kültürüne ve sağlıklı yaşama verdikleri önemi takdir ediyorum. Bunun kendilerine kazandıracakları faydalar sayılamayacak kadar çoktur. İnşallah bundan sonraki etkinliklerde ben de aranızda olacağım” dedi.

Ayrıca Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından, Spor Yap Sağlıklı Yaşa Projesini yazan, yürüten ve başarı ile tamamlanmasını sağlayan uluslararası öğrencilerimiz Türkmenistan’dan İlyas İŞANKULOV, Yunanistan’dan Erkan MOLLA, Afganistan’dan Muhammed ABUZER, Irak’tan Muhammed EL SARRAF ile Kosova’dan Elez KRASNİÇ’e de teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>