Ulusal XI. Adli Tıp Çalıştayı Açılışı Gerçekleşti
11-10-2019



Üniversitemiz Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ve Uluslararası TURAZ Akademi Derneği iş birliği ile yapılan Ulusal XI. Adli Tıp Çalıştayı açılışı gerçekleşti.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Gülsüm ÖZKAN, TURAZ Akademi Derneği Başkanı Prof.Dr. Osman CELBİŞ, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Nejat ALTINTAŞ, Meclis Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Ahmet Hakan DİNÇ, Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Patoloji Anabilim Dalı Doç.Dr. Jamal MUSAYEV, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bedirhan Sezer ÖNER, kurum temsilcileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay Koordinatörlüğünü yürüten Üniversitemiz Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Naile Esra SAKA, “XI. Adli Tıp Çalıştayı’nın Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşiyor olmasından mutluluk duymaktayız. TURAZ Akademi Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu Çalıştayda Adli Tıp uygulamalarını inceleyeceğiz. Dilerim başarılı ve amacına ulaşan bir çalışma olur” ifadelerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI, “Adli Tıp Çalıştayına hoş geldiniz diyorum. Üniversiteleri Üniversite yapan bu tür bilimsel çalışmalardır. O yüzden bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum” dedi.

TURAZ Akademi Derneği Başkanı Prof.Dr. Osman CELBİŞ, “Yıllar önce Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir kongrede bir araya geldiğimiz zaman birlikte çalışmalar yürütmeye karar vermiştik. Resmi dili Türkçe olan ülkemizde ve Azerbaycan’da Uluslararası Adli Tıp Bilimler Kongresi düzenledik. Birlikte güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne geldiğimiz için mutluyuz, gururluyuz” sözlerini kaydetti.

Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Gülsüm ÖZKAN, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi genç bir fakülte olmasına rağmen yakın zamanda bizim çok önemsediğimiz Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurumu tarafından Lisans eğitimimiz akredite edildi. Türkiye’de akredite edilmiş 34 Tıp Fakültesi arasında yerimizi almış olduk. Fakültemiz kısa zamanda tanınırlığını arttırmış ve arttırmaya devam etmektedir. Bu ve benzeri toplantılarla eminim yakın zamanda Türkiye’de önde gelen üniversiteler ve fakülteler arasında yerini alacaktır. Çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Başhekim Doç.Dr. Nejat ALTINTAŞ, “Bu toplantının iki önemi var. Biri Üniversitemiz bulunduğu konumu bakımından stratejik bir noktada yer almaktadır. Amacımız Hastanemizi evrensel olarak geliştirmektir. İkinci önemi ise Azerbaycanlı akademisyenlerimizi burada ağırlamaktır. Bu tür toplantıları düzenlemek bizi çok mutlu etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Patoloji Anabilim Dalı Doç.Dr. Jamal MUSAYEV, “Bu toplantımızda yine beraber olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. TURAZ Akademi Derneği kurulalı üç yıl oldu ve biz üç yıldır iki uluslararası, iki ulusal toplantı ve çok sayıda çalıştay gerçekleştirdik. Bu toplantımız da yine bilimsel açıdan çok zengin bir programa sahip, tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Rektör Prof.Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “XI. Ulusal Adli Tıp Çalıştayına öncelikle hoş geldiniz. Adli Tıp, Tıp Fakültesi içerisinde güzide dallardan bir tanesidir, bu bağlamda organize olmuş bir derneğin Üniversitemizi tercih ederek burada çalıştayı gerçekleştirmesini çok önemsiyoruz. Başta Dernek Başkanımız olmak üzere Başhekimimize ve Adli Tıp Ana bilim Dalı Başkanımızı kutluyorum. İki devlet tek millet olduğumuz kardeş, dost ülke Azerbaycan’ dan gelen kardeşlerimize, hemşerilerimize de hoş geldiniz, şeref getirdiniz diyorum. Çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor ve verimli bir bilimsel ortamın gerçekleşmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın 1. Oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Naile Esra SAKA “Tekirdağ il ve ilçeleri adli otopsi olgularının Üniversite hastanesine kabulü için izlenen yollar ve sonuç ile Mevzuat bağlamında güncel durum” konusunu katılımcılar ile paylaştı.

Adli Tıp üzerine gerçekleşecek olan oturumların oluşturduğu çalıştay, 13 Ekim 2019 Pazar gününe kadar devam edecektir.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>