UDEF Genel Başkanından Üniversitemize Ziyaret
19-01-2017



UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

 Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER) Başkanı Rahim Celep in de hazır bulunduğu ziyarette UDEF Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, “ Hedef kitlesi Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrenciler olan UDEF ’in ülkemizi okumak için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla çeşitli illerde kurulmuş uluslararası öğrenci derneklerinin kurduğu bir sivil toplum kuruluşudur.” dedi.

Bolat daha sonra Üniversitemizin eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiklerini dile getirerek, uluslararası öğrencilerin hızla gelişen ve kaliteli bir eğitim veren Namık Kemal Üniversitesini çokça tercih ettiklerini belirterek, uluslararası öğrencilere gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek de UDEF Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizde 2016-2017 güz dönemi itibariyle ön lisans, lisans, lisansüstü olmak üzere 34 farklı ülkeden toplam 488 uluslararası öğrencinin eğitim-öğretim almakta olduğunu, bu öğrencilerimizden yaklaşık % 4 ünün Türkiye Burslusu, %3 ünün Afganistan Burslusu, %1 nin Yemen Burslusu diğer % 92 si ise kendi imkanları ile ilimizde yükseköğrenimlerine devam etmekte olduklarını, başta barınma, sağlık sigortası, olmak üzere bir çok sorunlarının olduğu bildiklerini, sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile bu sorunların çözülmesi için gayret ettiklerini belirtti.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>