Trakya’nın Bilimsel Araştırma Projeleri Halkımızla Buluştu
09-11-2017

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Bilimsel Araştırma Projeleri Proje Sunumları üniversitemizde gerçekleşti.

Önceki gün Üniversitemizde gerçekleşen Trakya Proje Pazarı AR-GE ve Teknolojileri Yarışması’nın devamı niteliğindeki etkinlikte, Trakya Üniversiler Birliği’ne bağlı üniversitelerden araştırmacıların gönderdikleri 2014-2017 Haziran ayına kadar olan araştırma projelerine ait sözlü sunumlar ve poster bildiriler sergilendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu ve fuaye alanında gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yinanç, kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Bölgemizde yürütülen projelerden elde edilen yeni bilgiler ve çıktıların dinleyicilerle paylaşıldığı etkinlikte araştırmacılar, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden 192 poster ve 3 sözlü sunum, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden 14 poster ve 4 sözlü sunum, Kırklareli Üniversitesinden 5 poster ve 2 sözlü sunum ile yer aldı.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal “Üniversiteler kaynaklarını esas görevleri olan eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırmaya da ayırıyorlar. Araştırmayı yapan insanla uygulayıcı insan, yatırımcı arasında duvar var. Bilgi paylaşıldıkça, başkaları tarafından bilindikçe faydaya, ticari ürüne ve diğer hususlara dönüşüyor. Araştırmaların sonuçlarının toplumla paylaşılması lazım. Bu tarz etkinlikler, bu duvarların yıkılmasında öncü oluyor. Bu vesile ile dün ve bugünkü etkinliğin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor; katılım ve katkıları bulunanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra sözlü sunumlara geçildi. Trakya Üniversiteler Birliği paydaşı üniversitelerden toplam 9 sözlü sunum gerçekleştirilerek çeşitli disiplinlerden projelerde elde edilen bulgular ve keşifler dinleyicilerle paylaşıldı.

Poster bildiriler ise fuaye alanında ziyaretçiler tarafından incelenirken; ayrıca katılımcılara, TÜB bünyesinde yer alan üniversitelerde gerçekleşen 2014-2017 Haziran ayına kadar olan araştırma projelerine ait proje özetlerinin yer aldığı Proje Özetleri Kitabı verildi.