Trakya Üniversitesi Brass Band Konserine Büyük İlgi
09-11-2017



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Kültürel Etkinlikler Programı kapsamında düzenlenen Trakya Üniversitesi Brass Band konserine sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Arda Göksu, akademisyenler ve öğrenciler ile Tekirdağlı sanatseverler katıldı.

Bakır üflemeli ve vurmalı enstrümanların birleşiminden oluşan Brass Band, konserin ilk bölümünde film müziklerine, ikinci bölümünde ise türkülere ve Balkan ezgilerine yer verdi.

Trakya Üniversitesi Brass Band’ın çaldığı Romantik Dönem Rus Bestecisi Pyotr İlyiç Çaykovski’nin en önemli eserleri arasında yer alan “V For Vendetta” filmiyle bütünleşen eseri Overture, Gerilim Filmleri Yönetmeni Alfred Hitchcock’un Charles Gounod’un eseri “Funeral March” ve 1988 Yapımı İtalyan Filmi Cinema Paradiso isimli eseri sanatsever tarafından ilgiyle takip edildi.

Konserde Brass Band, yaklaşan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in Ölüm Yıldönümünü de unutmadı. Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Uzun İnce Bir Yoldayım isimli ünlü eserini Brass Band, Atatürk Fotoğrafları eşliğinde müzikseverler ile buluşturdu.

Konserin ikinci bölümü ise “El Gato Montes” isimli İspanyol ezgisi ile başladı.  “Aman Bre Deryalar” türküsüyle Rumeli’ye uzanan müzikal yolculuk Karadeniz Türküsü “Çay Elinden Öteye” ile noktalandı.

Konserin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına orkestra adına Trakya Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafere’e çiçek takdiminde bulundu. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>