Tekirdağ’da 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Gerçekleşti
09-05-2018



UDEF’in T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 41 ülke 75 şehirde gerçekleştirdiği 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliklerinin Tekirdağ etabı Bedesten Meydanı’nda gerçekleşti.

Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER) tarafından organize edilen ve üniversitemiz uluslararası öğrencilerini bir araya getiren Uluslararası Öğrenci Buluşmasının Tekirdağ etabında bu yıl on beş ülke standı kuruldu. Etkinliğe Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kamu kurum ve kuruluşları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Tekirdağ halkı katıldı.

Program, Suriye’den Muhammed Dibis’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Rahim Celep gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneğimiz, yurtdışından Türkiye’ye, eğitim için gelen öğrencilere, eğitim ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla 4 sene önce Tekirdağ’da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.  ‘Biz Bir Milletiz’  sloganıyla yola çıkan TUDER,  2010-2011 eğitim öğretim yılında sayıları 64 olan, bugün ise muazzam bir artış ile sayıları 533'e ulaşan misafir öğrenciler için eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler düzenlemektedir. Bu sayede farklı coğrafyalardan gelmiş yüzlerce öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuuru verilmektedir. Tekirdağ’da gerek resmi ve gerekse sivil toplum kuruluşlarının, bizleri tanıdıkça ve yaptığımız işin önemini gördükçe değerli katkılarının arttığı görmekteyiz. Hepsine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası öğrenciler adına konuşma yapan Yunanistan (Batı Trakya)’dan Fuat Ali ise “Bugün burada dünyanın dört bir yanından gelip Tekirdağ’da geleceğimiz için bizlerle birlikte yürüyen sizlerin desteği ve katkılarıyla ‘11. Uluslararası Öğrenci Buluşması’ programımızı gerçekleştiriyoruz. Bizlere kucak açtığınız ve değerli katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fuat Ali konuşmasının devamında “Dünya hızlı bir dönüşüm içerisinde, bu süreçte milyonlarca insan evsiz barksız hatta vatansız kalıyor, sağlıksız koşullarda açlıkla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışıyor ve vicdanını unutmuş insanlıktan,                merhamet bekliyorlar. Ancak hepimiz şahidiz ki, Türkiye bu mazlum insanlara kucak açıyor ve ellerinden tutuyor. Kimisine ilaç, kimisine gıda, kimisine barınak, kimisine de eğitim olarak ulaşıyor. Ve şunu çok iyi biliyoruz, Türkiye’nin başarısı, güçlenmesi ve ilerlemesi, sadece bu ülkenin değil dünyadaki tüm mazlum milletlerin de menfaatinedir. Bizler bu güce güç katmak için buradayız. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz, burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Ve Türkiye de bulunan 203 ülkenin gençleri olarak hep beraber ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyoruz” diye konuştu.

UDEF Temsilcisi Abdullah Mesut ise yaptığı konuşmada “UDEF her geçen gün büyüyor. Dernek sayımız artıyor. 11. sini yaptığımız öğrenci buluşmamız bu sene 41 ülkede ve 75 şehirde yapılıyor. Final Programımız ise 12 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacaktır. Buradan herkesi davet ediyorum” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de gerçekleştirdiği konuşmada “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Uluslararası Öğrencilere büyük önem vermekteyiz. Halen mevcut olan 533 uluslararası öğrenci sayımızı ilave kontenjanlar koyarak arttırdık. Bu sene yapacağımız YÖS sınavına yaklaşık bine yakın aday başvurmuştur. Eğitimlerinin yanında öğrencilerimizin sosyal ve kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlayan TUDER benzeri derneklerin yaptıkları faaliyetlerin çok önemli olduğunu biliyoruz ve kendilerini destekliyoruz” dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise konuşmasında “Bu güzel günde, misafir öğrencilerimizin hazırlamış oldukları bu güzel etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan ve dünyanın her bölgesinden farklı renklerden, farklı dillerden kardeşlerimizle birlikte olmaktan ve onları gelecek için, yeni bir yaşam mücadelesi için hazırlamaktan, eğitimlerine katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu kardeşlerimiz Tekirdağ’da aldıkları eğitimle kendi ülkelerine döndüklerinde donanımlı birer Türkiye elçisi olarak hem kendi ülkelerine katkı sağlayacaklar hem de birer kültür elçisi olacaklar. Yapılan bu tür etkinliklerle de Tekirdağ halkımızın bu öğrencilerle kaynaşması, onları tanıması sağlanmış olmaktadır. Ben başta UDEF olmak üzere onun buradaki dernek başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program daha sonra öğrencilerin hazırladıkları sahne gösterileri ve ülke stantlarının gezilmesiyle devam etti. Açılış programı sonunda tüm ziyaretçilere yöresel pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Tekirdağ’da ziyaret amacıyla bulunan İstanbul Milletvekili Hasan Turan, etkinlik alanına gelerek ülke stantlarını gezdi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19




>