Sağlık Bilimleri Enstitüsünden Yeni Başlayanlar İçin MS Paneli
01-10-2019



Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından “Yeni Başlayanlar İçin Multipl Skleroz (MS)” konulu panel düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen panelin ilk oturumunun moderatörlüğünü Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Aysun ÜNAL gerçekleştirirken “Multipl Skleroz (MS) hastalığı, kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu beyin ve omurilikte çok sayıda plakların oluşmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır” sözlerine yer verdi.

Panelin ilk konuşmacısı olan İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Uzm. Dr. Mesrure KÖSEOĞLU “MS Epidemiyoloji, Genetik ve Çevre” konulu sunum gerçekleştirdi.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ufuk EMRE ise “MS Tanı Basamakları” hakkında bilgiler verdi.

Panelin ikinci oturumunun moderatörlüğünü yapan Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nilda TURGUT ise “Merkezi sinir sistemini etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığının tanı ve tedavisindeki gelişmeler, hastalığın erken dönemde doğru bir şekilde kontrol altında tutulmasını sağlar. Bu sayede hastaların günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlama olmadan geçirecekleri zaman uzayabilir” sözlerini vurguladı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü Öğr. Üyesi Doç.Dr. Belgin Petek BALCI “MS’ te Ayırıcı Tanı”, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Aslı AKSOY GÜNDOĞDU “MS’ de Atak ve Tedavisi” ve Dr. Öğr. Üyesi Bengü ALTUNAN “Olgu Sunumu” konularına değindi.

MS hastalığının tanı ve tedavilerinin yanı sıra olgular üzerinden örnekler sunulan ve Nörolojik Araştırmaları Destekleme Derneği katkılarıyla gerçekleştirilen panel soru cevap, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>