NKÜTEK Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
09-08-2016



Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKÜTEK) A.Ş. Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Rektörlük Binasında gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı adına Prof. Dr. Tamer Dodurka,  Tekirdağ Ticaret ve Sanayi (TSO) Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (OSB) adına Gökhan İnce ile NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker katıldı.

Toplantıda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için saygı duruşunda bulunulmasından sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin gelmiş olduğu noktayı aktararak “Üniversitemiz dinamik yapısıyla, değişen ve gelişen, dünyaya uyumlu bir şekilde kendini sürekli yenileyen bilimsel çalışmalarla bilgiyi üreten ve yöneten, bununla geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef edinen bir üniversitedir. Bu doğrultuda NKÜTEK ile ilgili çalışmalarımız artarak hızlı bir büyüme kaydedilmiştir” dedi.

Daha sonra konuşan NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker tarafından genel kurul üyelerine bilgi verildi. Genel Müdür Eker, “Halihazırda NKÜTEK bünyesinde WEST-MAR-EEN “İşletmeler Ağı Projesi”, Horizon 2020 içinde “Kobilere Yönelik Koçluk ve Mentörlük Projesi”, Trakya Kalkınma Ajansı içinde “Ekonomi Yaratacak Katma Değerli İleri Teknolojik Girişimcilik Projesi” yürütülmekte olup Tübitak 1601 çerçevesinde “Geleceğin Öngörüsü Bağlamında Yeni Girişimcilik Paradigması Projesi” sunulmuştur” diyerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda NKÜTEK’in yeni kurulduğu halde yaptığı çalışmalarla yöreye büyük katkılar sağlamaya başladığı kaydedilerek, çalışmaları takdirle karşılandı.





>