NKÜ, Külliye’de Düzenlenen Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı
05-10-2018



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Törenine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Üniversitemiz akademisyenleri de katıldı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yüzyıllardan bu yana sömürülen birçok halkın ve ülkenin tek umudu olan Türkiye'nin, hakkın yanında durarak haksıza karşı verdiği bu mücadelede zafere ulaşması için devletimizin bütün kurumlarının Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kenetlenmesi ve çalışması gerektiğini vurguladı.

Bugün YÖK'ün bütün projelerinin, kararlarının ve tüm planlamalarının, büyük, güçlü ve her alanda bağımsız Türkiye hedefini destekler mahiyette olduğunu dile getiren YÖK Başkanı, ülkemizin kalkınmasının ancak “nitelikli bilgi” ve “nitelikli insan kaynağı” ile mümkün olacağına dair inançla pek çok projeyi hayata geçirdiklerinin önemine değindi.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte pek çok istismara ve hatta güvenlik sorunlarına yol açan paralel eğitim sistemlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Türkiye yükseköğrenim sisteminin çok ileri seviyede bulunduğunu ve ülkemizin sınırlarını da aşan bir kapasiteye sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı öğrenci sayısının Türkiye hakkında olumsuz propagandaların tüm hızıyla sürdüğü bir dönemde artmış olmasına dikkati çekti.

Türkiye’nin, 17 yıl önce 1 milyonu bulmayan yükseköğrenim kapasitesi sebebiyle, üniversite kapılarında yığılan öğrencilerinin utancıyla yaşayan bir ülke olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üniversitelerimize girme ve eğitimde fırsat eşitliği hususunda sayısal sorunlarımızı büyük ölçüde çözdüğümüze inanıyorum” dedi. 2002’de 76 olan üniversite sayısının bugün 205 olduğuna ve bu okullarda 7 milyon 611 bin öğrencinin eğitim gördüğüne işaret ederek, Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2014’te 48 bin, 2017’de 123 bin, bu yıl ise 143 bin olduğunu hatırlattı.

Amaçlarının, üniversiteleri ülkenin ve milletin öncü kuruluşları hâline getirmek olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını 2018-2019 akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak tamamladı.

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, YÖK Üstün Başarı Ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.


 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>