NKÜ’de Türk Müziği Konseri Beğeniyle İzlendi
06-12-2017



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 2017-2018 Akademik Yılı Kültür – Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Türk Müziği Konseri” ile müzikseverlere unutulmaz bir müzik gecesi daha yaşattı. 

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu,  NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, akademik ve idari personel, öğrenciler ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Klasik Türk Müziğinin saz ve söz eserlerin seslendirildiği ve iki kısımdan oluşan konserde NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu ud, Öğr. Gör. Merve Nur Kaptan keman, Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü tanbur ve Arş. Gör. İlayda Dubaz piyano çaldı. Sözlü eserlerin seslendirildiği ikinci kısımda ise misafir sanatçı Yalçın Volkan ritim ile sahnedeki yerini aldı.

Sanatçıların ilk bölümde dinleyicilerle paylaştıkları Nihavend Saz Semailerinin bestekârları arasında 1910 Tekirdağ doğumlu hemşerimiz Mehmet Reşat Aysu da bulunuyordu.

İkinci bölümde ise sözlü eserlerin solistliklerini Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu, Öğr. Gör. Merve Nur Kaptan ve Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü gerçekleştirdi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gecenin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz tarafından sanatçılara çiçek ve teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.  Prof. Dr. İsmail Yılmaz “Dışarıda sıcaklığın sıfır santigrata yaklaştığı bir akşamda seslendirdikleri eserler ile bize sıcak bir gece yaşatan;  başta Sayın Konservatuvar Müdürümüz olmak üzere, akademisyen arkadaşlarımıza ve misafir sanatçımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı 2017-2018 Akademik Yılı Kültür – Sanat Etkinlikleri, 19 Aralık 2017 saat 19:00’da Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşecek Neşet Ertaş Anma Konseri ile devam edecek.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>