Ney ve Gitar NKÜ Sahnesinde Buluştu
11-05-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından kültür - sanat etkinlikleri kapsamında ney ve gitar dinletisi düzenlendi.

Etkinliği Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Şenler, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Tekirdağlı sanatseverler beğeniyle izledi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, gitarda Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Muhittin Özdemir ve neyde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Kuşoğlu performanslarını sergilediler.

1990’lı yıllarda Aziz Şenol Filiz ve Birol Yayla’nın oluşturduğu ve özellikle film müzikleri üzerine adından söz ettiren işler gerçekleştiren Yansımalar grubunun ney ve gitarı çok güzel buluşturduğu enstrümantal eserleri dinleyerek büyüdüklerini belirten Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Kuşoğlu, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın teşvikiyle böyle bir Ney ve Gitar Düeti sunmaya karar verdiklerini, konser öncesinde dinleyicilerle paylaştı.

Ağırlıklı olarak Azerbaycan yöresine ait eserleri seslendiren sanatçılar, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Azerbaycan’ı Türk dünyasının konservatuvarı olarak niteleyen Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Kuşoğlu eserler hakkında dinleyenleri bilgilendirirken “Azerbaycan dünya çapında birçok bestekârı bünyesinde barındırır. Türkiye’de yaşayan hemen hemen herkesin de belleğinde bir veya iki tane Azerbaycan eseri illaki vardır” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Muhittin Özdemir ise gecede seslendirilen eserlerin ney ve gitarla çalınabilecek şekildeki düzenlemelerinin gitar virtüözü Bekir Küçükay ve Çağdaş Üstüntaş’a, Bab-ı Esrar adlı film müziğinin ise Yansımalar grubuna ait olduğunu belirtti.

Konserin sonunda sanatçılara, günün anısına Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu tarafından birer hatıra tabağı takdiminde bulunuldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>