Namık Kemal Kabri Başında Anıldı
03-12-2018



Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, vefatının 130. yılında Çanakkale Gelibolu Bolayır’daki kabrinin başında düzenlenen törende, adını gururla taşıyan Üniversitemiz akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katılımı ile anıldı.

Anma törenine Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanlığı adına Piyade Albay Mehmet Kılınç, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, Üniversitemiz Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Araş. Gör. Dr. Ökkeş Narinç, Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Vefatının 130. yılında Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal kabrine çiçek konulması ile başlayan anma töreni günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılması ile davam etti.

Namık Kemal’in şiirlerinden örneklerin okunması ve Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kabrinin ziyaret edilmesi ile tamamlanan resmî törenin ardından katılımcılara Üniversitemiz Balkan Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Ökkeş Narinç tarafından Namık Kemal’in tarihteki yeri ve önemi ile bölgenin tarihi hakkında bilgiler verdiler.

Namık Kemal’i Anma Töreninin ardından, Üniversitemiz öğrencilerine Bolayır’da bulunan Rumeli Fatihi Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın Rumeli fetihleri döneminde karargah olarak kullandığı Çimpe Kalesi gezdirildi. Ardından Gelibolu’ya geçilerek dönemin önemli tarihi mekanları ziyaret edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>