Mimarlık ve Sinema Sergisi
19-04-2017

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin 2015-2016 ve 2016-2017 eğitim öğretim yıllarında Yrd. Doç. Dr. Meltem Özçakı danışmanlığında gerçekleştirdikleri dönem içi çalışmaları “Mimarlık ve Sinema” başlığı altında Merkezi Derslikler Binası Kütüphane Girişinde 14- 28 Nisan 2017 tarihleri arasında sergilenmektedir.

Sergide öğrencilerin seyrettikleri filmlere uygun tasarladıkları yaşam alanları ve her öğrencinin farklı bir filmdeki sorunu ele alıp bu problemi çözmeye yönelik tasarımları yer almaktadır.

Sergide öğrencilerin alışık oldukları gündelik hayattan farklı bir ortamı hayal etmeleri, deneyimlemeleri ve bu ortamın sorunlarına uygun mekansal çözümler üretmeleri beklendiği ve bu şekilde hayal güçlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesinin amaçlandığı bildirildi.

Haberler & Duyurular
Arşiv