Mediko Sosyal ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Sosyal Yaşam Merkezinde Hizmet Vermeye Başladı
18-04-2018



Mediko-Sosyal ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen tören ile Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki yerinde hizmet vermeye başladı.

Merkezin açılış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz ile çok sayıda personel ile öğrenci katıldı.

Psikolojik Danışma Merkezi’nin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Hem öğrencilerimiz hem de personelimiz açısından son derece gerekli olan Mediko-Sosyal ve Psikolojik ve Danışma Birimi’nin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum. Sağlık, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verecek olan bu merkezlerimizin öğrencilerimiz ve personelimizin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum.  Bu merkezlerin açılışında katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Sosyal Yaşam Merkezi 2. Katta hizmet vermeye başlayan Psikolojik Danışmanlık Birimi öğrencilerimizin psikolojik sosyal ve eğitsel alanda karşılaştıkları problemlerin çözümüne destek vermeyi hedeflerken öğrencilerimizin karşılaştıkları problemlerde çözüm üretebilmeleri ve bütünsel olarak hayata hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Set koordinasyonu ile Psikoloji Bölümü araştırma görevlileri tarafından hizmet veren Psikolojik Danışmanlık Biriminde eğitsel zorluklar ilişkisel zorluklar karar verme süreçlerinde karşılaşılan zorluklar uyum problemleri vs. yönelik bireysel ve grup danışmanlıkları alanlarında eğitimler verilecektir.

Üniversitemizde görev yapan akademik ile idari personel ile öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarının korunması amacıyla Mediko Sosyal Biriminde birinci basamak sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hafta içi 08.30-17.30 saatleri arası koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici sağlık hizmetleri, kurum hekimliği hizmetleri Mediko Sosyal Biriminde uzman doktorlar tarafından verilmektedir.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>