Küreselleşmeden Yerelleşmeye Tekirdağ’da Turizm
20-04-2019



Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Valiliği iş birliğinde 15 Nisan 2019 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde “Küreselleşmeden Yerelleşmeye Tekirdağ’da Turizm” konulu panel düzenlendi.

Panele Üniversitemiz Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Öğr.Gör.Dr. Hamide SALHA ve Öğr. Gör. Murat ÖZ’ün ve ilimizde hizmet veren turizm işletmelerinin yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Turizm’de yeni trendler konulu panelini yapan Dr. Hamide SALHA, Küreselleşmeden yerelleşmeye Tekirdağ’da turizm konusu ele alındı. SALHA, “Turizm trendleri baş döndürücü bir hızla değişiyor ve yenileniyor. Değişen ve çeşitlenen yaşam şekilleri, seyahatten beklentilerimizi de aynı hızla farklılaştırıyor. Birkaç sene öncesine kadar tatil demek deniz kenarında güneşlenip, yazlıklarda ya da otellerde dinlenmek demekken, kültür turlarının ortaya çıkışı tur rehberleri eşliğinde yapılan bol bol gezip görmeli tatilleri moda etti. Son bir iki yıldır ise seyahat trendleri iyice çeşitlendi. Amacına göre farklılıklar ortaya koyan bu trendlerde geldiğimiz son nokta ise dönüşüm turizmi oldu. Turizmde yeni trendler; yeni tüketicinin ilk tercihi dev tesisler değil, lüks butik işletmeler olacak.” diye konuştu.

Küreselleşme bağlamında turizme yönelik kentsel stratejiler, Tekirdağ üzerine bir değerlendirme sunumunu yapan Öğretim Görevlisi Murat ÖZ, “öğrencilerden rica da bulunarak, hangi turizm dalında çalışırsanız çalışın bu aslında ticarette de geçerli. Ne iş yaparsanız yapın o işin altından gelebilmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Seminere Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan YURT, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah BARUT, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 
Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>