Kur’an’ın Otantikliği Adlı Konferans Gerçekleştirildi
21-03-2023



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Tartışmalı İlmi Toplantılar – 2” kapsamında, “Kur’an’ın Otantikliği” isimli konferans düzenlendi.

NKÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katılırken program eş zamanlı olarak NKÜ İlahiyat Fakültesi YouTube kanalında da yayınlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Bugün burada gerçekleştirilen bu önemli program vasıtasıyla, farklı dinlerde Kur’an algılarını, Kur’an’ın Otantikliğini ve tartışmalarını değerli araştırmacılar ve hocalarım bizlere aktaracaklar. Bu bağlamda konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN ise Fakülte olarak bu tarz bilimsel etkinliklere oldukça önem verdiklerini belirterek programda emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Moderatörlüğünü NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hızır YAĞCI’nın yaptığı programın ilk oturumunda, Doç. Dr. Halil TEMİZTÜRK “Yahudi ve Hristiyan Geleneğinde Kur’an Algısı”, Doç. Dr. Yakup YÜKSEL “Kıraatler Bağlamında Kur’an’ın Otantikliğine Yönelik Eleştirilerin Kritiği”, Prof. Dr. Osman KARA “Kur’an’ın Otantikliği Bağlamında Kevnî Ayetlerin Yorumlanış Biçimine Eleştirel Bakış” konularındaki sunumlarını gerçekleştirdi.     

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sabri ÇELİKTAŞ’ın yaptığı ikinci oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi Nizamettin KARATAŞ “Ahkam Ayetleri Bağlamında Kur’an’ın Otantikliğine Yönelik Eleştirilerin Kritiği”, Arş. Gör. Sümeyra TURAN “Yeni Ateizm’in Kur’an Algısı” ile Doç. Dr. Ramazan AKKIR “İslamofobi Bağlamında Kur’an’ın Otantikliğine Yönelik Eleştirilerin Kritiği” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15




>