Kurtuluşunun 94. Yılında Tekirdağ Konulu Konferans
14-11-2017



Tekirdağ'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemiz tarafından konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kayapınar’ın katıldığı “Kurtuluşunun 94. Yılında Tekirdağ” konulu konferans düzenlendi.

Levent Kayapınar 19. Yüzyılda Tekirdağ’ın 5 kez işgale maruz kalmasında bulunduğu jeopolitik konumun önemine dikkat çekti. Kayapınar, yaklaşık 2000 yıllık bir tarihi geçmişi bulunan Tekirdağ’ın kalıcı olarak Türklerin egemenliğine 1. Murat döneminde geçtiğini söyledi.

1.Dünya savaşından sonra Mondros Mütarekesi ile 20 Temmuz 1920'de Yunanlıların Tekirdağ’ı işgal etmiş olsa da 13 Kasım 1922’de Yunan işgali sona erdirilerek Türk Yönetimine geçtiğini kaydeden Prof. Dr. Kayapınar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde Doğu Trakya’nın alınmasına verdiği önemi aktardı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonda düzenlenen, akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldığı program, günün anısına Prof. Dr. Levent Kayapınar’a çiçek takdim edilmesi ile son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>