İlahiyat Fakültesi Uygulama ve Tatbikat Camisi İbadete Açıldı
14-04-2017



Üniversitemiz ve Tekirdağ İl Müftülüğünün ortak çalışması ile Üniversitemize kazandırılan İlahiyat Fakültesi Uygulama ve Tatbikat Camisi 14 Nisan 2017 günü kılınan Cuma Namazı ile ibadete açıldı.

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek tarafından ilk hutbenin okunduğu açılışta Müftü İpek, Üniversite Camisi yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Müftü İsmail İpek hutbesinde mübarek üç ayların önemi, Hz. Muhammed (S.A.V)’in güzel ahlakı ve önümüzdeki hafta kutlayacağımız Kutlu Doğum Haftasına değinerek bu yılki etkinliklerin konusunun Peygamberimizin emin sıfatına istinaden “Güven” olduğunu belirtti. 17 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 15:00’te İlahiyat Fakültesi ile birlikte ortaklaşa düzenledikleri Kutlu Doğum Haftası Paneli’ne de tüm halkımızı davet etti.

Geniş ve ferah bir mekâna sahip camide birinci katta kadınlar, ikinci katta ise erkekler ibadetlerini yerine getirebilecek. Üçüncü katta ise bir okuma salonu yer alıyor. Okuma salonunun süreç içerisinde tarihi ve dini yayınlar ile zenginleştirileceği ifade edildi.

Cuma namazının ardından cemaate İlahiyat Fakültesi tarafından gülsuyu ve lokum ikram edildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>