Haritalar ile Türkiye
09-05-2018



Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Haritalarla Türkiye” adlı sergi yoğun katılım ile Fen-Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, çeşitli branşlardan akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen ilgililer ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Özşahin yaptı.

Üniversitemiz bünyesinde haritalar konusunda gerçekleştirilen ilk etkinlik olduğunu belirten Özşahin, “Haritalar, Coğrafyacı mesleğinin tanıtıcı işaretleridir düşünce eksininde gerçekleştirilen bu serginin temel amacı farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalık Türkiye ölçeğinde hazırlanmış bazı tematik haritaların paylaşılması şeklinde gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Böylece harita yapımcılarına ve izleyicilerine vatan sevgisinin aşılanması sağlanmıştır. Ayrıca toplum nezdinde Türkiye Coğrafyası konusuna önem çekmek hedeflenmiştir. Serginin tüm katılımcılar için çok faydalı olacağı kanaatindeyim, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, “Biz öğrencilerimizin daha iyi gelişmesini sağlamak ve bazı etkinlikler içerisinde kendilerinde yer almasını sağlayarak kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Bu yüzden bu tür etkinliklerin devamı çok önemlidir. Coğrafya biliminde bu bakımdan önemi çok fazladır” diyerek programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>