Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Programı Protokolleri İmzalandı
28-11-2017



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde niteliği daha da artırmak üzere yeni bir model olan intörn mühendislik programını, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde, öğrencilerimizin eğitiminde mevcut müfredata ek bir seçenek olarak hayata geçiriyor.

Bu kapsamda hazırlanan protokoller, gıda sektörünün 20’yi aşkın önde gelen ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından imzalandı. İmza törenine Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan ve İntörn Mühendislik Eğitimi Danışman Üyesi Doç. Dr. Ümit Geçgel katıldı.

İntörn mühendislik programı, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak Gıda Mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getirmektedir. Programda, Gıda Mühendisliği bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin sektörde uygulamalı deneyim kazanmaları, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmaları ve Gıda Sektöründe yer alan kuruluşları yakından tanımaları amaçlanmaktadır. İntörn mühendislik programı uygulaması staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlanmaktadır. İntörn mühendis, en son öğretim dönemini gıda sektöründeki bir kuruluşta uygulamalı olarak geçirecek adaydır.

İntörn mühendislik programı Üniversitemiz akademik takviminde yer alan tarihler arasında (5 Şubat 2018-25 Mayıs 2018) kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanacak olup, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli Gıda Mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı beklenmektedir.

Bu programla ayrıca, gıda sektöründeki firmalar gelecekte çalıştırmayı düşündüğü adaylar için izleme ve değerlendirme fırsatı bulabilecek ve ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabilecektir.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>