Diyabetin Farkında Mıyız Konulu Söyleşi Yapıldı
01-10-2019



Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ve Sağlık Yüksekokulu işbirliğiyle “Diyabetin Farkında Mıyız” konulu söyleşinin açılışı yapıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’ in katılımıyla gerçekleşen söyleşi programına Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmail YILMAZ, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat ÖZYAVUZ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gürsel DİNÇ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sayid ZUHUR, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Tülin YILDIZ ve Uzman Hemşire Şenay ZUHUR katıldı.

Açılış konuşmalarını yapan Doç. Dr. Sayid ZUHUR ve Doç.Dr. Tülin YILDIZ, BAP Projesi kapsamında düzenlenen söyleşi programın amacının Üniversitemiz çalışanlarını ve öğrencileri diyabet konusunda bilgilendirmek olduğunu belirterek gelen katılımcılara teşekkür ettiler.

Rektör Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, “Diyabet farkındalığını amaçlayan söyleşinin verimli olmasını diliyorum, bu tür çalışmaların yine BAP destekli uluslararası düzeyde de olması görüşündeyim” ifadelerine yer vererek tüm katılımcılara şükranlarını sundu.

“Diyabetin Farkındalığı ve Diyabetin Kronik Komplikasyonları” konulu söyleşiyi gerçekleştiren Doç.Dr. Sayid ZUHUR, Türkiye’ de ve Dünya’da diyabetin yaşa ve cinsiyete göre dağılımı ile ülkelere göre sıralamasından bahsetti.

“Diyabetin Farkında Mıyız” konulu söyleşiyi gerçekleştiren Uzman Hemşire Şenay ZUHUR, diyabetin ve obezitenin önlenmesi için gerekli olan eğitimin önemine değindi.

“Diyabetin Komplikasyonları ve Cerrahi Riskleri” nden bahseden Doç.Dr. Tülin YILDIZ, Diyabete neden olan en önemli faktörün hareketsizlik olduğuna değinerek diyabetli kişilerde ameliyat sonrası enfeksiyon, kalp krizi, ve yarada gecikmeye neden olduğuna değindi.”

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>