Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç’ ten Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret
23-05-2017

Üniversitemizde bir konferans vermek için Bosna-Hersek ten gelen Bosna Milli Şairi, merhum Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in yakın dava arkadaşı, Saraybosna İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin Latiç Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Karşılıklı görüş verişinde bulunulan görüşmede, iki ülke arasında tarihi ve kültürel bağlardan bahsedilerek, Türkiye’nin bölgesindeki ve özellikle Balkanlardaki önemine vurgu yapıldı. Ziyarete Türkiye’de çıkan Boşnak Dünyası Gazetesi yazarı Samet Öztürk de eşlik etti.

Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Latiç’e, üniversitemiz tarafından çıkarılan Namık Kemal Kitabı takdiminde bulundu.