Azerbaycan Eğitim Müşavirinden Üniversitemize Ziyaret
07-10-2016



Üniversitemizde eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerle buluşmak üzere Tekirdağ’a gelen Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Üniversitemize ziyarette bulundu.

İlk olarak Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay’ı ziyaret ederek bir süre görüşen Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, ayrıca Üniversitemizde okuyan Azeri öğrencilerle bir araya geldi.

Azerbaycan ile kardeş ülke olan Türkiye ile benzeri olmayan çok güzel ilişkileri bulunduğunu belirten Nesibova, Azerbaycan ile Türk halkının aynı kökten ve tarihten geldiğini söyledi.

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova'yı Tekirdağ’da ve Üniversitelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Şefik Kurultay ise, Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin “Bir millet, iki devlet” düsturu ile yürüdüğünü söyledi.

Rektör Vekili Kurultay, eğitim ve gençliğin iki Türk ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Geçlerimizi ne kadar donanımlı yetiştirirsek, ileride Türk ülkeleri olarak dünyada daha fazla söz sahibi oluruz” diye konuştu.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>