Yeni İşim Girişim Programı Amerikadaki Silikon Vadisine Açılıyor
29-04-2016



Trakya’dan başlayan “Yeni İşim Girişim” Programı Amerika’daki Silikon Vadisine Açılıyor!

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ‘’Yeni İşim Girişim Programı’’ finali 3 Mayıs 2016 Salı günü Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşiyor.

3 Mayıs Salı günü saat:13.00'de etkinilikte önceden başvuran 40 proje arasından seçilen 9 det girişimcilik öğrenci projesinden sunular sonunda ilk üçe giren ABD Silikon Vadisi'ne gönderilecek.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlatılan “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci beş ay boyunca özel bir eğitimden geçti. İş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimler alan adaylar finansman kaynakları ile buluşurken; profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 9 tanesi 3 Mayıs’taki büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Programa bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofisleri de destek veriyor.  

9 Aday Yarışmada Son Dönemece Girdi

Trakya’da büyük destek bulan program, ara jüri seçimlerinden sonra sürece devam etmeye hak kazanan 9 aday ile devam ediyor. Tıptan, bilgisayar programlamaya; akıllı tekstil ürünlerinden yeni nesil tarım aletlerine; yaratıcı mobil uygulamalardan dijital sosyal sorumluluk faaliyetlerine kadar belli alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler final günü Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarışacak.

3 Mayıs’ta profesyonellerden oluşan bir jürinin beğenisine sunulacak projeler ile bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artması, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesi ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca programın ülkemizde son yıllarda artan başarılı girişimcilik faaliyetlerine örnek teşkil etmesi bekleniyor.    

Yarışma sonunda 9 adaydan 3 tanesi Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanacak. Bir süre orada incelemelerde bulunma fırsatı yakalayacak olan adaylar fikirlerini geliştirme imkânı da bulacak. 

Sunumları Ünlü İsimler de İzleyecek

Moderatörlüğünü ünlü gazeteci yazar, TV programcısı, yeni nesil yaşam uzmanı Serdar Kuzuloğlu’nun üstlendiği etkinliğe; girişimci, program yapımcısı ve pepe karakterinin yaratıcısı olan Ayşe Şule Bilgiç, Galata Business Angels’in yaratıcısı Ata Uzunhasan, Sankonline girişimcisi İsmail Şen ve iş geliştirme uzmanı ve mentör Serkan Ünsal da katılacak. Ayrıca programın sonunda “Girişimcilik ve Melek Yatırımcı Ekosistemi” Paneli gerçekleştirilecek.  

Afiş için tıklayınız 





>