Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (Yös-2018) Üniversitemizde Gerçekleştirildi
21-05-2018



Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) 20 Mayıs Pazar günü Üniversitemiz Kampüsünde gerçekleştirilmiştir.

Sınava geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de dünyanın farklı ülkelerinden (Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Brezilya, Danimarka, Kanada, Kazakistan, Hollanda, Ukrayna, Almanya, Irak, Mısır, Filistin, Yunanistan, Bulgaristan, Suriye, Türkmenistan, Çin, İran, Rusya, İtalya vb.) katılan öğrenciler sınava yoğun ilgi göstermişlerdir. 2016 yılında gerçekleştirilen YOS sınavına 684 öğrenci müracaat ederken, bu yıl sınava müracaat eden öğrenci sayısı 46 farklı ülkeden toplam 929 kişi olmuştur.

Sınav, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) koordinatörlüğünde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Uluslararası Öğrenci ofisinin katkıları ile gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlileri tarafından oluşturulan “Sınav Soruları Hazırlama Komisyonu” öğrencilere sınavda cevaplamaları için toplam 80 adet soru hazırlamışlardır.

Soru Kitapçıklarının basılması ve çoğaltılması işleri NAKSEM Bünyesinde bulunan baskı makinalarında geçekleştirilirken, öğrencilere sınav için gerekli olan kalem, silgi ve kalemtıraş gibi kırtasiye malzemeleri de yine NAKSEM tarafından temin edilmiştir.

2018-YOS Sınavında; koordinatör, koordinatör yardımcısı, sınav soru komisyonu üyesi, bina sınav sorumlusu, bina sınav sorumlu yardımcısı, bina yöneticisi, salon görevlisi, yedek salon görevlisi, sınav soruları dağıtım kuryesi, güvenlik görevlisi, şoför, taşıyıcı ve binalardaki yardımcı personeller olmak üzere Üniversitemizden toplam 99 Akademik ve İdari Personelin görev almıştır.

Sorunsuz bir şekilde tamamlanan 2018 YOS sınavının sonuçları öğrenci cevap kâğıtlarının optik okuyucularda okunması sonucunda 29 Mayıs tarihinde açıklanacak ve öğrencilere duyurulacaktır.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>