Veteriner Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu “II. Fotoğraf Yarışması” Sergi İle Tamamlandı
14-05-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen II. Fotoğraf Yarışması, ödül töreni ve eserlerin sanatseverlerle buluştuğu sergi ile sona erdi.

Mart ve Mayıs ayları boyunca süren yarışma üç kategori alanında gerçekleşti. Bu kapsamda yarışmaya başvuran 36 kişiye ait toplamda 98 fotoğraf değerlendirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, uluslararası fotoğraf sanatçıları Yekta Ali Kurtuluş ve Yalçın Ceylani’nden oluşan yarışma jürisi; Kuşlar kategorisinde 17, Hayvanların Dünyası kategorisinde 71 ve Veteriner Hekimlerin Mesleki Dünyası kategorisinde 10 adet başvuruyu inceledi.

Fotoğraf ödül töreni Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, yarışma jürisi, yarışmacılar, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Yarışma sergisi ise NKÜ Yaşam Merkezi’nde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademisyenler, idari personel, yarışmacılar ve öğrencilerin katılımı ile açıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Hayvanlar üzerine olan bu fotoğraf yarışması ve sergisi, gençlerimize hayvan sevgisi aşılamakta. Böyle faaliyetler ders öğretmenin dışında o konunun kültürünü de gençlerimize veriyor. Fotoğraflar ayrıca tarihe tanıklık eder. Bu fotoğraflar da tarihe not düşen birer belge olarak ileride anılacak. Yarışmada dereceye girenleri kutluyorum” dedi.

Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, jüriyi temsilen Prof. Dr. Melihat Tüzün’e teşekkür belgesi takdim etti. Kurdele töreni ve serginin gezilmesinin ardından dereceye giren yarışmacılarla birlikte toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>