Uluslararası Kağıt İşler Sergisi
27-04-2018

Japonya’nın başkenti Tokyo’da, 3-8 Nisan 2018 Tarihleri arasında, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi, Doç.Dr. Mustafa Cevat Atalay’ın Küratörlüğünü ve düzenlemesini yaptığı grup sergisi Japonya Büyükelçimiz Hasan Murat Mercan, Japonya Büyükelçiliği Kültür Ataşesi, Akademisyenler, sanatçılar ve Tokyo’dan sanatseverlerin katılımlarıyla  çoşku ile açılmıştır.

Doç.Dr. Mustafa Cevat Atalay, sergi açılışına gelerek sanatçıları onurlandıran, sayın Hasan Murat Mercan’a teşekkür ederek, 8 farklı ülkeden (Türkiye, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Hindistan, Makedonya, Macaristan, Yunanistan, )  129 sanatçının eserlerinin bulunduğu “Uluslararası Kağıt işler, 50” temalı, Türkiyenin Birçok Üniversitesinden Akademisyen sanatçı ve serbest sanatçı eserlerinin hepsinin kağıt yüzey üzerine yapıldığını ve estetik değeri yüksek 129 eserin sergilendiğini belirterek, etkinliğe büyük ilgi olduğunu belirtti. Kağıt ve geleneksel sanatların beşiği olan Japonya’da, çok sayıda Türk ve farklı ülkelerden sanatçıların  sergi açmasının önemli olduğunu belirten Atalay’ın ardından, Sayın Büyükelçimiz Hasan Murat Mercan, sanatçıların eserleri hakkında bilgi almışlardır.