Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM''den Ziyaret
09-09-2020



Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e ziyarette bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve kurumlar arası işbirlikleri değerlendirildi. Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile bugüne kadar gerçekleştirilen ve ileride yapılması planlanan ortak çalışmaların başta iki kurum olmak üzere Balkanlar ve Türkiye arasındaki köprünün sağlamlığına katkıda bulunacağını belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin hinterlandının Balkanlara ulaştığını ve iki üniversitenin de Balkanlar ve Türkiye arasında birer eğitim ve kültür köprüsü olduğunu belirtti ve başta eğitim olmak üzere bilimden sanata iki üniversitenin daha çok bir araya gelerek proje geliştirmesinin önemini vurguladı.

Ayrıca Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Uluslararası Balkan Üniversitesinin Üsküp’te bulunması dolayısıyla “Balkanlar’da birlikte yaşama kültürünün güzel bir örneğini teşkil eden Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 29. yıl dönümünü sizin vesilenizle kutlar; Kuzey Makedonya halkına barış ve esenlikler dilerim” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ’nin de hazır bulunduğu ziyarette, Prof. Dr. Mümin ŞAHİN son olarak misafir Rektör Prof. Dr. Mehmet Dursun ERDEM’e günün anısına takdimde bulundu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>