TÜB 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında ‘5. Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Trakya''nın Geleceği Sempozyumu’ Çevrim İçi Gerçekleşti
13-05-2022



Trakya Üniversiteler Birliği 10. Yıl Kutlamaları kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde ‘5. Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Trakya'nın Geleceği Sempozyumu’ çevrim içi olarak düzenlendi.

İki gün sürecek sempozyumun açılış oturumunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin KANTEN, Bandırma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan SEREL, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TÜRKYILMAZ ve Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR açılış oturumunda birer konuşma gerçekleştirdiler.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına gerçekleştirdiği konuşmasında Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, “Üniversitelerin bölgesel kalkınmada çok büyük katkısı var ve bu kalkınma süreçleri birçok değişkenle iç içedir. Üniversiteler olarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz ama bunu daha fazla ilerletmemiz lazım. Bunun yolu da bugünkü etkinliklerden geçiyor. Bu konuda ufkumuzu genişletmemiz gerekiyor. 37 tane bildiri sunulacak bu iki günde. Tüm emeği geçen Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu iki gün çok faydalı, başarılı bir sempozyum süreci olur” şeklinde konuştu.

Açılış oturumunun ardından sempozyumda iki gün boyunca Bölgesel Kalkınma, Üniversite-Kent Etkileşimi, Sosyo-Ekonomik Analizler, Ar-Ge ve İnovasyon, Turizm başlıklarında altı oturum ve Mesleki Konular başlığında da iki ayrı oturum olmak üzere toplam sekiz oturumda bölgesel kalkınmada üniversitelerin rolü ve Trakya'nın geleceği konuşulacak.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>