Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden 6 Bilim İnsanı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ Listesinde
25-09-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden 6 Bilim İnsanı, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Her yıl Stanford Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından düzenlenen prestijli liste, dünya genelinde bilim insanlarını, bilimsel üretkenlikleri ve çalışmalarının kalitesine göre sıralıyor.  Çalışma; bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlandı.

Kamuya açık bir veritabanı olarak yayınlanan liste  “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” başlıklı iki kategori altında hazırlanıyor. Listenin hazırlanmasında kullanılan kriterler arasında nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı dergilerin etkisi ve atıf alan çalışmalar öne çıkıyor.

Scopus verilerini kullanan listede, 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalından dünyadaki bilim insanları yer aldı.  “Standartize atıflar”, “H-indeks”, “Hm-indeks”, “C-skor”, “Yazar sırasına bağlı atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde dünya genelinde toplam 217097 bilim insanı “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde; 223152 bilim insanı ise “Yıllık Etki” kategorisinde yer almayı başardı. Türkiye özelinde ise 1172 araştırmacı bilim insanı “Kariyer Boyu” listesinde, 1518 araştırmacı bilim insanı “Yıllık Etki” listesinde yer aldı.

Bilim dünyası için önemli bir istatistik niteliğinde olan 2024 yılı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden ise 6 Bilim İnsanı yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN üst üste 5. kez “kariyer boyu etki” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza atarken; bu kategoride, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ATEŞ, Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süreyya MERİÇ PAGANO ve Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Serdar Osman YILMAZ da yer alarak Üniversitemizin bilimsel ilerlemesine önemli katkı sağladı.

“Yıllık etki” kategorisinde ise Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ATEŞ, Rektörlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet AYDIN ile NABİLTEM akademik personeli Doç. Dr. Elif Burcu AYDIN ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç BAL  yer alarak Üniversitemizin bilimsel ilerlemesine önemli katkı sağladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi için bu başarı, üniversitenin bilimsel gücünü ve dünya çapındaki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Üniversitemizden dereceye giren Bilim İnsanlarını tebrik eder, başarılarının daimî olmasını dileriz.

İlgili Çalışma İçin: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7

 

Namık Kemal Üniversitesi0

Haberler & Duyurular
Arşiv



>