Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Üst Üste 5. Kez DÜNYA’NIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ’nde Yer Aldı
24-09-2024



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde üst üste 5. kez yer aldı.

Her yıl Stanford Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından düzenlenen prestijli liste, dünya genelinde bilim insanlarını, bilimsel üretkenlikleri ve çalışmalarının kalitesine göre sıralıyor.  Çalışma; bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlandı.

Kamuya açık bir veritabanı olarak yayınlanan liste  “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” başlıklı iki kategori altında hazırlanıyor. Listelerin hazırlanmasında kullanılan kriterler arasında nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı dergilerin etkisi ve atıf alan çalışmalar öne çıkıyor.

Scopus verilerini kullanan listede, 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalından dünyadaki bilim insanları yer aldı.  “Standartize atıflar”, “H-indeks”, “Hm-indeks”, “C-skor”, “Yazar sırasına bağlı atıf” gibi göstergelerin dikkate alındığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde dünya genelinde toplam 217097 bilim insanı “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde; 223152 bilim insanı ise “Yıllık Etki” kategorisinde yer almayı başardı. Türkiye özelinde ise 1172 araştırmacı bilim insanı “Kariyer Boyu” listesine, 1518 araştırmacı bilim insanı “Yıllık Etki” listesine girmeye hak kazandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise üst üste 5. kez Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde “kariyer boyu etki” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Tebrik eder, başarılarının daimî olmasını dileriz.

İlgili Çalışma İçin: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7

 

Namık Kemal Üniversitesi0

Haberler & Duyurular
Arşiv



>