Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni
09-07-2019



Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2018-2019 yılı Eğitim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan TURGUT, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN, Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Dr. Ebru ATİLLA, öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninde 80 yeni doktor Hipokrat yeminlerini ederek mesleğe adım attı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencilerinin kurduğu müzik topluluğu verdiği mini konser ile mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Genç doktorların selamlama geçidinin ardından törende mezunlar dönem birincisi Dr. Büşra ÜRESİN bir konuşma yaparak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalık olduğuna değindi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru ATİLLA “Meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Zorlu bir eğitim dönemini tamamladınız. Mesleki yaşamınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

 Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan TURGUT “Gerçekten 6 yıl uzun bir süre. Oldukça meşakkatli bir sürecin sonunda Tıp Fakültesinden mezun olunabiliyor. Bu açıdan bu emeğe saygı duymak gerekiyor. Son yıllarda Tıp Fakültemizde eğitim alanında önemli gelişmeler oldu. Daha standart ve daha üst düzeyli bir eğitime geçtik ve akreditasyon süresince öğrencilerimizin çok büyük katkısı oldu. Bu süreçte katkı sağlayan öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize tekrardan teşekkürü bir borç biliyorum.” sözlerine yer verdi.

TURGUT “Hekimlik mesleği gerçekten özveri ve hayat boyu çok çalışmayı gerektiren bir meslek. Hekimlik sadece teknik bir konu değil, aynı zamanda bir bilim insanı olmayı gerektiriyor. Bilgi çok hızlı değişiyor. Her gün yeni bilgilere yenileri ekleniyor dolayısıyla seçici bir şekilde bu bilgiye ulaşma ve bu bilgiyi özümseme ihtiyacı içindeyiz hekimler olarak.” dedikten sonra yeni mezunların ailelerine hitaben Tıp fakültesi öğrencilerinin yetişmesinde emeklerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum.” dedi.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni dolayısı ile gerçekleştirdiği konuşmasında “Konfüçyüs’ün çok sevdiğim bir sözü var ‘Bir sene sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir’ der. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ Bizler bu yolda ilerlemeye ve üretmeye devam ediyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bugün 8’i aktif inşallah ikisi seneye aktif olacak 10 fakültesiyle 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokulu, 1 konservatuvarı,3 enstitüsü, 11’i aşkın uygulama ve araştırma merkezi, yaklaşık  30 bin  öğrencisi ve 700 aşkın uluslararası öğrencisiyle eğitim hayatında hakikaten önemli bir konumda bulunuyor.” sözlerine yer verdi.

Rektör ŞAHİN, konuşmasında Üniversite olarak sevindirici gelişmelerden üç tanesine değindi: “Bunlardan ilki YÖK’ten “Engelsiz Üniversite” olarak 206 üniversite içeresinden 26 üniversite ödül aldı. Bu ödül alan 26 üniversite içerisinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi de bulunuyor. Turuncu bayrağa sahibiz. İkincisi geçen hafta Girişimci Endeksine göre Türkiye’de üniversitelerin sıralamaları yayınlandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi şu anda Girişimcilik Endeksinde ilk 50’de yer alıyor. TÜBİTAK bağlamında yaptığınız projelerde size milyon değerinde büyük destekler sağlanıyor bu projeleri hayata geçirebilmeniz için Girişimcilik Endeksinde ilk 50’de olmanız gerekir. Çok şükür Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya’daki ilk 50’de olan tek üniversitedir. Üçüncüsü de tıp fakültelerinde akreditasyon Türkiye’de totalde 36 üniversitede vardır. Bunlardan biri de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesidir.  Şu anda akredite olmuş tek fakültemizdir. Ben hakikaten hocalarımı, emeği geçenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Bu büyük gurur, siz ailelerin. Bize emanet ettiğiniz gençlerimizi emanete sahip çıkarak sizlere huzurlu bir şekilde teslim ettiğimiz için mutluyuz. Ama biraz da hüzünlüyüz. Bu pırıl pırıl gençleri esas sahiplerine teslim ediyoruz. Bu her biri birbirinden yüreği güzel gençleri, hekimleri yetiştirdiğiniz için siz saygıdeğer büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Bu gençlerin hekim olmalarında emeği geçen akademisyen arkadaşlarıma verdikleri emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İdari personelimiz mutfaktaki görünmeyen kahramanlardır. Tüm idari personelimize de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.  

Rektör ŞAHİN, mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında “Günün kahramanı sevgili hekimler! Hz. Mevlana’nın güzel bir sözü var: ‘Mum olmak kolay değildir, ateş saçmak için yanmak gerekir.’ araştırmanıza geliştirmenize lütfen devam edin. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çok güzel bir hadisi şerifi var: ‘Utanmadığın sürece istediğini yap.’ lütfen utananlardan olunuz. Allah’ın insan vücudundaki sesi vicdanıdır. Vicdanınızı dinleyin. Ahlakınızı, edebinizi aynı burada olduğu gibi devam ettirin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” sözlerine yer verdi.

Tören, genç doktorların keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17

Haberler & Duyurular
Arşiv



>