Tıp Fakültesi Dördüncü Dönem Mezuniyet Töreni Büyük Coşkuyla Kutlandı.
13-07-2017

Fakültemiz, 2016-2017 dördüncü dönem mezunları coşkulu katılımla gerçekleşen törenle diplomalarını aldılar.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen törende 72 yeni doktor Hipokrat yeminlerini ederek mesleğe adım attı.

Genç doktorların selamlama geçidinin ardından törende mezunlar adına dördüncü dönem birincisi Dr. Elif Çınar bir konuşma yaptı. Dr. Çınar konuşmasında “Yeni kurulan bir üniversite sayılabilecek olmasına rağmen kısa sürede hızlı gelişim göstermesiyle, iyileştirilen ve öğrencilerin de keyifle vakit geçirebileceği bir yer haline getirilen kampüsüyle, diğer birçok üniversiteye nazaran birebir bütün hocalarla iletişim kurma imkanımızın daha fazla olması ve yeni yapılan hastanemizde eğitimimizi tamamlama fırsatımızın olması sebebiyle Namık Kemal Üniversitesinden mezun olurken ayrıca şanslı olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut konuşmasında, "Kuşkusuz 6 yıl boyunca zorluklarınız oldu. Akranlarınıza göre daha çok çalıştınız. Ancak bir beklentiniz vardı: Hekim olmak. Hekim olmak sizleri topluma faydalı bireyler haline getirmekte ve halkın gözünde yücelmektesiniz. Hekimlik mesleği kesinlikle maddiyat için, para için yapılmamalı. Mesleğinizi sürekli sevin, kendinizi geliştirin. Ama hekimliği sadece bir mesleğin icrası olarak görmemeliyiz. Çünkü hekimlik biraz da bilim adamı olmayı gerektiriyor” dedikten sonra yeni mezunların ailelerine hitaben, yetiştirdikleri başarılı çocuklarını hekim olmak için kendilerine emanet ettikleri için teşekkür etti.

Tören, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut önderliğinde genç doktorların Hipokrat yeminini etmeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.