Tıp Fakültesi Beşinci Dönem Mezuniyet Töreni Büyük Coşkuyla Kutlandı
04-07-2018



Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2012-2018 beşinci dönem mezunları coşkulu katılımla gerçekleşen törenle diplomalarını aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen törende 59 yeni doktor Hipokrat yeminlerini ederek mesleğe adım attı.

Genç doktorların selamlama geçidinin ardından törende mezunlar adına beşinci dönem birincisi Dr. Nuruban Delal Azarkan bir konuşma yaparak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden mezun olmanın ayrıcalık olduğuna değindi.

Sonrasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut konuşmasında, "Kuşkusuz 6 yıl boyunca zorluklarınız oldu. Akranlarınıza göre daha çok çalıştınız. Ancak bir beklentiniz vardı: Hekim olmak. Hekim olmak sizleri topluma faydalı bireyler haline getirmekte ve halkın gözünde yücelmektesiniz. Hekimlik mesleği kesinlikle maddiyat için, para için yapılmamalı. Mesleğinizi sürekli sevin, kendinizi geliştirin. Ama hekimliği sadece bir mesleğin icrası olarak görmemeliyiz. Çünkü hekimlik biraz da bilim adamı olmayı gerektiriyor” dedikten sonra yeni mezunların ailelerine hitaben, yetiştirdikleri başarılı çocuklarını hekim olmak için kendilerine emanet ettikleri için teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ise konuşmasında “Elbette her meslek kutsaldır, her meslek saygıyı sonuna kadar hak eder, ama tüm bu meslekler içinde hekimlerimizin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi vardır.  Hekimlerimiz doğrudan insan hayatına, doğrudan insan canına dokunan, şifaya aracılık eden insanlardır. Bunun için hekimlik mesleğinin bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde farklı bir konumu vardır.” sözlerine değinerek hekimlik mesleğinin önemine değindi.

Prof. Dr. Osman Şimşek “Yeni kurulan bir üniversite sayılabilecek olmasına rağmen kısa sürede hızlı gelişim göstermesiyle, sürekli büyüyen ve öğrencilerin de keyifle vakit geçirebileceği bir yer haline gelen kampüsüyle, diğer birçok üniversiteye nazaran birebir bütün hocalarla iletişim kurma imkanının daha fazla olması ve yeni yapılan hastanemizde eğitiminizi tamamlama fırsatınızın olması sebebiyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden mezun olurken ayrıca şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Üniversite olarak dünyada ideal anlamda hekimlerin daha iyi yetişmesi için ne ortam varsa bunu sağlamaya çalışmaktayız. Sizler insanlara şifa dağıtan, Hipokratın ünlü yemininde olduğu gibi bizlerin her zaman ihtiyaç duyduğu; dolayısıyla eğitiminin çok özel şartlarda ele alınması gereken bir kitlesiniz. İdareciler olarak en önemli görevimiz, sağlık dağıtma yolunda sizleri değerli bilgilerle donatan hocalarınız ile birlikte, eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayarak ülkemizin sağlık camiası arasına katılmanızı sağlamaktır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dördüncü dönem fakülte birincisinin adı mezuniyet kütüğüne çakıldı. Program dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Yılın En Başarılı İntörn Doktoru ödülünün takdiminden sonra ise diploma törenine geçilerek yeni mezunlara Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından tek tek diplomaları takdim edildi.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut önderliğinde genç doktorların Hipokrat yeminini etmeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>