Sektör Tümleşik Eğitim ile İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü İmzalandı
14-11-2018



 

Sektör Tümleşik Eğitim ile İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü İmzalandı


Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Tekirdağ İl Müdürlüğü arasında öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına yönelik Sektör Tümleşik /İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörlük makamında düzenlenen protokolün imza töreni Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İŞKUR İl Müdürü Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yaşar Esen ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, protokol imza töreninde öğrencilerinin, mezun olmadan mesleki deneyim kazanması için yoğun uğraş verdiklerini dile getirerek “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana öğrencilerine en iyi eğitimi verme amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bölgemizdeki tüm sanayicilerle görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra yapılan işbirliği protokolleri ile de gelişen teknolojiyi yakından takip etme ve öğrencilere bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanma fırsatını sunmaktayız.” sözlerine yer verdi.

İmzalanan protokol, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi ile Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında işgücü piyasasının talep ettiği mühendis adaylarının yetiştirilmesi için Sektör Tümleşik Eğitim Modeli ve İşbaşı Eğitim Programının bütünleştirilmesini amaçlarken, “Sektör Tümleşik Eğitim Modeli” çerçevesinde İşkur Hizmet Merkezi aracılığıyla işverenlerle iş birliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendislerin yetiştirilmesine yönelik İşbaşı Eğitim Programları düzenlenmesi ve bu programlara katılanlara Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi onaylı belge verilmesi planlanıyor.

Protokolün hayata geçirilmesi Çorlu Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen Sektör Tümleşik Eğitim veri tabanı aracılığıyla İşbaşı Eğitim programı kapsamında işveren ve katılımcı eşleştirmesi yapılacak. Böylece Fakülte, İşkur ve işveren arasında etkin bir koordinasyon sağlanacağı belirtildi. 
Ayrıca bu protokol, İşbaşı Eğitim Programı süresinin ¼’lük süresinin bitiminde eğitime devam eden katılımcılara en az %50’sinin 60 günden az olmamak üzere en az fiili eğitim süresi kadar işgücü talebinde bulunan işveren tarafından istihdam edilmesini de kapsıyor.

Bu uygulama ile beraber öğrencilerin teorik bilgilerinin geliştirilmesi ve mesleki deneyimlerinin arttırılması amaçlanıyor.
İmza törenine katılan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye’de bir ilk olarak, uygulamaya başlanan bu STE modeli ve İşkur İş Başı Eğitim programı 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılın itibaren tüm mühendislik bölümlerde uygulamaya başlanacağını bildirdi. “Öğrenciler 4. Sınıfın güz veya bahar yarıyılında Sektör Tümleşik Eğitim kapsamında (STE) alanları ile ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarda eğitimlerini artık İşkur üzerinden sürdürebilecektir” diyen Dekan Tecer, Sektör Tümleşik Eğitim Programından Mühendislik öğrencilerimizin kazanımlarını şöyle açıkladı;

• uygulamalı mühendislik eğitimi yapmak

• teorik bilgiyi pekiştirme

• laboratuvar ve atölye uygulamalarında edindikleri beceri ve deneyimlerini geliştirmek,

• görev yapacakları iş yerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlamak,

• daha kolay iş bulma imkanına kavuşmak,

• mezun olmadan iş tecrübesine sahip olmaktır.

İş dünyasının kazanımları;

• Daha kısa sürede nitelikli mühendis yetiştirmek,

• İş dünyasının ihtiyaçlarına uygun mühendis kazanmak,

• Üniversite ile işbirliği yapmak,

• Sorunlara proje kaynaklı çözümler bulmak,

• Düşük bütçeli Ar-Ge ve Ür-Ge imkanı bulmak,

• Personel adaptasyon süresini kısaltmak,

• Kaliteli ve verimli üretim yapmak olacaktır.

Tecer, Tüm bu kazanımlar neticede, başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak olan bu iş birliğinin üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>