Otomotiv Sektörü Yetkili Servis Müdürleri İle Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı
23-10-2017



 

Otomotiv Sektörü Yetkili Servis Müdürleri İle Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı

21 Ekim 2017 Cumartesi günü okulumuz bölgesinde yer alan otomobil ve diğer motorlu araçlar firmaları yetkili servis müdürleri ile Meslek Yüksekokulumuz Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim ve üniversite – sanayi işbirliği konuları üzerine istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay GÜMÜŞ, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gürkan MUTLU, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdurrahim ÖNEN ve okulumuz yakın çevresinde yer alan tüm otomobil ve motorlu araçlar firmalarının yetkili servis müdürleri katılmıştır.

Oldukça verimli geçen toplantıda, sanayi kuruluşlarının Meslek Yüksekokulumuzdan beklentileri, mezun ettiğimiz öğrencilerin ne gibi niteliklere sahip olmaları gerektiği, okulumuzun bu konuda neler yapabileceği, firmaların okulumuz için neler yapabilecekleri gibi konular başta olmak üzere Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri için iş yerinde uygulamalı eğitim modeli konusu da detaylı olarak tartışılmıştır. Uygulanacak eğitim modeli ile Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri 2. sınıfta alacakları uygulamalı dersleri yetkili servislerde, yerinde uygulayarak alacaklardır. Böylelikle ilgili program öğrencileri okulunda gerekli teorik beceriyi almış, mesleği ile ilgili pratik becerisini de teknolojiyi en yakından takip eden yetkili servislerde kazanmış olarak sanayinin aradığı nitelikli teknik elemanlar olarak mezun olacaklardır.

Yapılan toplantı sonucunda hem değerli servis müdürleri hem de müdürümüz Prof. Dr. Tuncay GÜMÜŞ yapılan bu toplantıdan oldukça memnun kalmış ve bu toplantıda alınan kararların bir an önce sonuçlandırılması görüşüne varmışlardır.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>