Namık Kemal Üniversitesi Senatosunun, ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti Olarak Tanımasına ilişkin Kınama Kararı
13-12-2017



Nice Peygamberlerin tevhit mücadelesine tanıklık etmiş, Kur’an’da belirtildiği üzere çevresiyle mübarek kılınmış mukaddes şehir Kudüs’ün, ABD başkanı tarafından uluslararası hukuk ayaklar altına alınarak, tamamen siyasî bir kararla İsrail’in başkenti olarak tanınması ülkemizde ve bütün İslam aleminde büyük bir infiale neden olmuştur. Bu kararın Filistin Devletinin bağımsızlığını tehdit edeceği gibi, İsrail ve Filistin arasındaki problemleri daha da çıkmaz hale getireceği muhakkaktır. Zira Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak, bu coğrafyada yıllarca sürecek savaşların fitilini ateşlemek olacaktır. Bu durum, Dünya’nın belki de en hassas coğrafyası olan Ortadoğu’yu daha da içinden çıkılmaz karışıklıklara ve savaşlara sürükleyecek ve yıllarca dinmeyecek acılara ve kan dökülmesine neden olacaktır. Böyle bir tercihin Dünya barışına ne katkı sağlayacağı vicdan sahibi ülkelerin ve milletlerin takdirine bırakılmıştır. Sözde Dünya’nın değişik coğrafyalarına barış getireceği iddiasıyla, bu coğrafyalarda güce dayalı operasyon yapan ülkelerin bilmesi gereken şudur ki; “güçlü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğu” er ya da geç anlaşılacaktır. Zira Kudüs’te yaşanan dram sadece Müslümanların değil vicdan sahibi bütün insanların ortak meselesidir.

Namık Kemal Üniversitesi olarak; ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve elçiliğini Kudüs’e taşıyacağıyla ilgili kararını şiddetle kınıyor, bu yanlı ve hukuksuz karardan bir an önce vazgeçilmesini temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 


Haberler & Duyurular
Arşiv



>