NKÜ’de ''Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar'' Konulu Konferans Gerçekleşti
28-02-2023



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından “Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar” konulu konferans gerçekleştirildi.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına 1 dakikalık sessiz saygı duruşu ile başlayan etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr.Tülin YILDIZ, Fakülte Dekanları, MYO Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, sözlerine “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 ve sonrasında 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 44.000’den fazla vatandaşımızın her birine ayrı ayrı Cenabı Allah'tan Rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yıkıntıların arasından kurtulan ve arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan yaralılarımıza Yüce Rabb'imden acil şifalar niyaz ediyorum” diyerek başladı.

Depremin ilk gününden itibaren, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızın seferber edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, bu süreçte bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere çok sayıda öncelikli ihtiyaç malzemesinin tedarik edildiğini, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan bir ekibin AFAD gönüllüsü olarak İskenderun’a gönderildiğini, NKÜ Sağlık Ekibinin Sağlık Bakanlığı ile entegre bir Aile Sağlığı Merkezi oluşturarak depremzede vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladığını, Adalet Bakanlığı’nın organizasyonu kapsamında deprem bölgelerine Bilirkişi Heyeti gönderildiğini ve NKÜ Hastanesinde ‘Afet Polikliniği’nin hizmete girdiğini söyledi. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen “Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar” konferansının farkındalık yaratmak açısından oldukça önem arz ettiğinin altını çizdi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından, Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ temel afet bilgisi, afetlerde acil yardım, risk yönetimi, deprem öncesi ve sonrasında bilinmesi ve uygulanması gereken temel davranışlar gibi konuları içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. DÖKMECİ’nin verdiği konferans sonrasında NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze VAROL ve Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA koordinasyonunda deprem bölgesindeki saha deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı. NKÜ Sağlık Ekibinin Adıyaman’da Sağlık Bakanlığı ile entegre bir Aile Sağlığı Merkezi oluşturarak depremzede vatandaşlarımıza hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, asistan, intörn, hemşire, ebe ve intörn hemşirelerimizin hem hizmet vermesi hem de olağanüstü koşullarda sağlık hizmeti sunumu konusunda yerinde eğitim almasını hedeflediklerini vurguladı.

Konferans sonunda deprem bölgelerine AFAD gönüllüsü olarak giden Üniversitemiz öğrencileri ve personeline Teşekkür Belgesi takdim töreni gerçekleşti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24




>