NKÜ İlahiyat Fakültesi Tarafından Düzenlenen ‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ''da Dini ve Kültürel Hayat’ Sempozyumu Tamamlandı
05-07-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ'da Dini ve Kültürel Hayat’ konulu sempozyum tamamlandı.

Açılış oturumunun ardından öğleden sonra başlanan tebliğ oturumları ile iki gün süren sempozyumda toplam altı oturum gerçekleşti. ‘Tefsir I, Tefsir II, Hadis, Tasavvuf, İslam Tarihi ve Din Sosyolojisi’ başlıklarında sempozyum kapsamında toplam 24 tebliğ sunuldu. Tebliğ oturumları, NKÜ İlahiyat Fakültesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Sempozyumun kapanış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, “III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ'da Dini ve Kültürel Hayat” konulu sempozyumumuzu tamamlamış bulunuyoruz. Kıymetli bilim insanları, Tekirdağımızın sahip olduğu dini, ilmi ve kültürel değerleri ortaya çıkarma, koruma ve gelecek kuşaklara aktarma amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumun Tekirdağımıza, ülkemizin dini ve kültür hayatına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Sempozyumlarımızın birincisi ‘Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’; ikincisi ‘Tarihten Günümüze Tekirdağ’ın Değerleri: Alimler, Eserler, Kurumlar” adıyla kitaplaştı. Teşvik ve destekleri için kıymetli Rektörümüze tekrar teşekkür ediyorum. ‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’ konulu sempozyumumuzu da inşallah kitap şeklinde yayınlayacağız” dedi.

Prof. Dr. KESKİN konuşmasının devamında “Tekirdağ Âlimleri ile ilgili projemiz ise devam ediyor. Bu çerçevede çok önemli sayıda âlim ve eserlerini tespit ettik. Bu âlimlerin hayatlarını, eserlerini, etkilerini ve Tekirdağ’a katkılarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu âlimlerin eserlerini de neşretmeyi planlıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Ayrıca Tekirdağ’ın eğitim ve öğretim kurumları, medreseler, ibadethaneler, tekkeler ve vakıflar ile ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Dekan KESKİN son olarak, “Bu vesileyle her zaman destek ve himayelerini gördüğümüz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a şükranlarımı arz ediyorum. Yine sempozyumumuzun gerçekleşmesinde bizi destekleyen Tekirdağ Valisi Sayın Aziz YILDIRIM’a ve yine sempozyumun hayata geçmesinde teşvik ve yardımlarını esirgemeyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>