NKÜ GÜNDEM''in Bu Haftaki Konuğu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ Oldu
21-05-2021



Yapımcılığını Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ’nin yaptığı; yönetmen ve sunuculuğunu ise Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Onur ERDİREN’in üstlendiği ‘NKÜ GÜNDEM’ programı, Üniversitemiz YouTube Kanalı NKÜTV’de canlı yayın ile konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Programın bu haftaki canlı yayın konuğu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ oldu ve öğrencilerden gelen eposta ve sosyal medya mesajları ile şekillenen soruları yanıtladı.

Programın başında Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Onur ERDİREN, geçtiğimiz 12-18 Mayıs tarihleri arasının Hemşirelik Haftası olduğunu hatırlatarak Doç. Dr. Tülin YILDIZ nezdinde tüm sağlık çalışanlarını kutladı. Doç. Dr. Tülin YILDIZ da sağlık çalışanlarının Hemşirelik Haftası’nı kutlayarak, pandemi sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık profesyonellerine Allah’tan rahmet diledi.

Doç. Dr. YILDIZ, “Hemşireler aklıyla bakar, yüreğiyle hisseder ve bilgisiyle hayat verir. Herkes doğumdan ölüme kadar hemşirelik bakımını mutlaka alıyor. Hemşireler 7/24 şefkatle, özveriyle bu hizmeti verirken, hasta gözünde de bunu hissettirerek vermek durumundalar. Kendim de bu mesleğin bir temsilcisi olmaktan onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. YILDIZ, pandemi süreciyle ilgili olarak “Bu süreçte sağlık modellerinin değişmesi, hemşireliğin sağlık bakımının merkezinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu bizlere” dedi.

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulunu kısaca tanıtan Doç. Dr. Tülin YILDIZ, “1996 yılından bu yana hizmet veren bir okuldur. Sağlık Yüksekokulumuzda 4 Bölümümüz var. Hemşirelik en eski Bölümümüz. Bununla birlikte Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Beslenme ve Diyetetik Bölümünde öğrencilerimiz var. Sağlık Yönetimi Bölümünde ise şuan daha öğrencimiz yok; hazırlık aşamasındayız. Yüksekokulumuza baktığımızda, aslında tüm bölümlerimiz evrensel ve çağdaş bilimin ışığında sağlık profesyonelleri yetiştiriyor. Uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirmeye ve yetkinliklerini kazandırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Tülin YILDIZ, uzaktan eğitim ile ilgili “Sağlık Yüksekokulumuz, tüm branşlar için teorik ve uygulamalı eğitimlerin olduğu bir okul. Online sürece geçtiğimizde çok zorlanmadık. Üniversitemiz altyapısı hazır ve sağlam olarak bu sürece girdi. Bu hususta Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve yönetimine teşekkür ediyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadan öğrencilerimizle buluşabildik ve senkron olarak derslerimizi yapabildik. Yalnızca, özellikle Hemşirelik Bölümünde yüzyüze uygulamalarımızı yapmamız gerekiyor. Çünkü bu meslekte insanla temas ve iletişim var. Biraz önce dediğim ‘Hemşireler aklıyla bakar, yüreğiyle hisseder ve bilgisiyle hayat verir’ işte bunu kastediyor. Ve gerçekten hata yapma oranınız sıfır. Hemşireler, hatasız bir şekilde çalışmakla yükümlüdür. O yüzden de uygulamalarımızı bilfiil yapmakla yükümlüler. Bu nedenle senkron eğitimin yanında intörn dediğimiz eğitimlerimiz 2011 yılından bu yana 4. Sınıflarda devam ediyor. Bu öğrencilerimiz buradalar, bizlerle birlikte devam ediyorlar. Aşılarını da sağlık çalışanı olarak devletimiz tarafından kabul edildikleri için olmuşlardı. Herhangi bir sıkıntımız yok. Süreç yolunda gidiyor. Onlar da burada oldukları için mutlular” dedi.

Lisansüstü eğitimlerine de değinen Doç. Dr. YILDIZ, Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde Yüksek Lisans, Hemşirelik Bölümünde ise Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri olduğunu belirtti.

Pandemi sürecinde online etkinlikler yaptıklarını, öğrencilerle eğitim dışında da faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. YILDIZ, öğrencileri dinlediklerini ve şimdi de onları mezunlarla buluşturdukları kariyer etkinliğine başladıklarını söyledi.

“Yüksekokulumuz çok güncel meslek gruplarına sahip. Pandemi sürecinde kesintiye uğrasa da akreditasyon sürecimiz devam ediyor” diyen Doç. Dr. Tülin YILDIZ, kontenjanlarındaki yüzdeyüz doluluk oranlarının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Son olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulunu tercih edecek adaylara hitaben seslenen Doç. Dr. Tülin YILDIZ, “Bu mesleği yapmak için sevmek ve gerçekten kişinin kendini vermiş olması gerekiyor. Sadece Lisans eğitimi artık yeterli değil, toplumumuzu iyi tanıyarak kişinin kendisini de geliştirmesi gerekiyor” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>