NKÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Belgesi Aldı
24-05-2022



Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından 2021-2022 dönemi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü çevrimiçi akreditasyon belge takdim töreni gerçekleştirildi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren KOCAMAN, HEPDAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Dilek ÖZMEN, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arzu MALAK, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru ÖNLER ile Hemşirelik Bölümü akademik ve idari personeli, öğrencileri ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve rehber hemşireleri katılım sağladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında, hemşirelik eğitimine verdikleri katkılardan ve özverili çalışmalarından dolayı HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren KOCAMAN’a, Yönetim Kurulu Üyelerine ve değerlendirme takımına teşekkür ederek, Üniversitemizi bulunduğu düzeyden daha üst düzeye yükseltme amacıyla akreditasyon çalışmalarını önemsediklerini ve her zaman desteklediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, özellikle Covid19 sürecinde hemşirelik mesleğinin ve hemşirelik eğitiminin öneminin bir kez daha anlaşıldığını vurgulayarak, akreditasyon çalışmalarından dolayı NKÜ Sağlık Yüksekokulu yönetimi ve akademik personelini tebrik etti. Fakülteleşme sürecinde olan Sağlık Yüksekokulu’nu her zaman desteklediğini belirten Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, tüm akademik ve idari personele, öğrencilere teşekkür etti.

HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren KOCAMAN açılış konuşmasında; hemşirelikte akreditasyon sürecinin 2016 yılında başladığını ve sürekli iyileşme ve gelişmelerle devam ettiğini belirtti. Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik programının okul-hastane iş birliğinin diğer okullara örnek olacak düzeyde olduğunu, genç ve dinamik bir ekip çalışmasıyla başarıya ulaşıldığını, üst yönetimin katkılarının başarıyı desteklediğini ve bölümün akreditasyon sürecine yönelik olumlu dileklerinden bahsetti.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, yaptığı konuşmada, “Sağlık Yüksekokulu olarak 2018 yılından itibaren başladığımız Hemşirelik Bölümü akreditasyon yolculuğu, 2022’de bölümün akreditasyonu ile sonuçlanarak bizleri onurlandırmıştır. Bir eğitim programı için akreditasyonun önemi çok büyük. Kurucu bölüm başkanı olarak da ayrı bir mutluluk yaşamaktayım. Bu bağlamda Ülkemizde HEPDAK tarafından akredite edilmiş 18 hemşirelik bölümünün arasına Hemşirelik Bölümümüzün girmesi onur ve gurur verici. Umuyorum okulumuzun diğer bölümleri de en yakın zamanda bu süreçte yer alacaklardır. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, Rektör Yardımcılarımıza ve Genel Sekreterimize her zaman olduğu gibi akreditasyon yolculuğunda da vermiş oldukları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, Hastanemiz Başhekimliği ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’ne, rehber hemşirelerimize ve çabamızın asıl odak noktası olan hemşirelik öğrencilerimize desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru ÖNLER konuşmasında, Hemşirelik Bölümünün eğitim kalitesini yükseltmek, donanımlı ve nitelikli hemşireler yetiştirebilmek amacıyla çıkılan bu yolda akreditasyonun var olan uygulamaları iyileştirdiğini ve yeni uygulamaları müfredata kattığından bahsetti. Hemşirelik Bölümünün COVİD-19 Pandemisinin olumsuz şartlarına rağmen kaliteli eğitim verme hedefinden ödün vermediğini ve elde edilen sonuçtan mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.

Program, Akreditasyon Belge Takdimi ile sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>