NKÜ BESYO Öğrencisi Judoda Avrupa Üçüncüsü Oldu
28-11-2020



04-06 Kasım 2020 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Porec kentinde yapılan Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Muhammed Mustafa KOÇ, erkekler 81 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

37 ülkenin katıldığı Avrupa şampiyonasında ilk turda Romanyalı, ikinci turda Kosovalı sporcuyu yenip çeyrek finalde Rus rakibine yenilen sporcumuz, Repesaj müsabakalarında Macar rakibine galip gelerek 3.’lük maçına çıkmaya hak kazandı ve burada da karşılaştığı Çek sporcuyu yenerek Bronz madalyayı elde etti.

Sporcumuz, yurda döndükten sonra antrenörü ve aynı zamanda Türkiye Judo Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı olan Deniz ŞİLLİ ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e makamında ziyarette bulundu. Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği ziyarette Muhammed Mustafa KOÇ ve Deniz ŞİLLİ, Şubat 2021’de de Paris Grand Slam’ine katılmayı planladıklarını, bu nedenle Aralık ayının ilk haftası hazırlık kampına başlayacaklarını söylediler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, şampiyonluk mücadelesi sırasında kaşı açılan sporcumuzu, buna rağmen mücadeleyi bırakmadığı ve Bronz madalyayı kazandığı için tebrik etti ve antrenörünü kutladı. Rektör ŞAHİN, “Bu öğrenciler hepimizin gururu, göğsümüzü kabartıyorlar. Muhammed’in ve onun gibi tüm gençlerimizin başarıları daim olsun. Biz her zaman destekçileri olacağız. Daha nice şampiyonluklar dilerim” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>