NAMIK KEMAL KABRİ BAŞINDA ANILDI
12-12-2018



 

 

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, vefatının 130. yılında Çanakkale Gelibolu Bolayır’daki kabrinin başında düzenlenen törende, adını gururla taşıyan Namık Kemal Üniversitesi akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katılımı ile anıldı.

Anma törenine Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanlığı adına Piyade Albay Mehmet Kılınç, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Araş. Gör. Dr. Ökkeş Narinç ve Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri katıldı. 
Vefatının 130. yılında Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal kabrine çiçek konulması ile başlayan anma töreni günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılması ile davam etti. Namık Kemal’in şiirlerinden örneklerin okunması ve Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kabrinin ziyaret edilmesi ile tamamlanan resmî törenin ardından katılımcılara Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Ökkeş Narinç tarafından Namık Kemal’in tarihteki yeri ve önemi ile bölgenin tarihi hakkında bilgiler verdiler.
Namık Kemal’i Anma Töreninin ardından, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine Bolayır’da bulunan Rumeli Fatihi Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın Rumeli fetihleri döneminde karargah olarak kullandığı Çimpe Kalesi gezdirildi. Ardından Gelibolu’ya geçilerek dönemin önemli tarihi mekanları ziyaret edildi. 
 

 





>