Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Basın Konferansı ve Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı' nın 7. si Yapıldı
15-05-2015



“Karadeniz Deltalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi (ILMM-BSE)” Projesi kapsamında, projenin amaçlarını ve projeden elde edilen sonuçları Kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 8 kez düzenlenecek olan Basın Konferansı ve Kamuoyu Bilgilendirme Toplantılarından yedincisi 14 Mayıs 2015 arihinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya akademisyenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ile yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri katılmıştır. Toplantıda, Ortak Araştırma Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu, “Projenin Amacı, Kapsamı, Faaliyetleri ve Proje Sonuçları ile Projenin Egene Havzası için Anlamı” konusunda bir sunu yaparken; Veri Yönetim Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Albut, “Projede Enteraktif Veri Paylaşımı ve Web sayfası” konulu bir sunu yaptı.

Toplantıda ayrıca, Projeyi, idari ve akademik dünya yanında, gelecek nesillere ve sivil toplum genelinde tanıtmak; proje çıktılarını katılımcılarla ve hedef kitleyle paylaşmak; tüm Trakya genelinde, sivil toplum nezdinde proje hakkındaki farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenecek olan Ekosistem Eğitim Programı kapsamında hazırlanan yaklaşık 40 dakikalık bir video gösterisi yapıldı.

Prof. Dr. Konukçu, araştırma sonuçları ile ilgili olarak, Ergene Havzasında 1990 yılından günümüze arazi kullanım değişikliği ve sonuçları, Ergene Havzası için olası iklim değişikliğinin su kaynaklarına ve bölgenin iki önemli bitkisi olan buğday ve ayçiçeği verimine olan etkileri, Ergene havzasındaki çevre problemleri, çözüm önerileri ve Ergene Eylem Planından bahsetti. Ergene havzasında, özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgelerde arazi kullanım değişikliğinin su kaynakları üzerine etkisi ile taşkın risk alanlarının belirlenmesi çalışmaları devam ettiği, Proje Eğitim Programları kapsamında, beş Eğitim Programının gerçekleştirildiği aktarıldı. Prof. Albut ise Enteraktif veri paylaşımını ve Web sayfasını uygulamalı olarak katılımcılara tanıttı.

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>