Fakültemiz Coğrafya Bölümünün dış paydaşı olan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Tekirdağ Sosyal Bilimler Lisesi 10 sınıf öğrencilerinin proje ziyareti gerçekleştirildi.
24-03-2023

Fakültemiz Coğrafya Bölümünün dış paydaşı olan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Tekirdağ Sosyal Bilimler Lisesi 10 sınıf öğrencileri bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN ile fikir alışverişinde bulundu. Coğrafya öğretmeni Gülay İNAL danışmanlığında Zeynep Saygı, Nisa Sıla Ersoy, Arda Yaşar ve Mehmet Ali Uçar tarafından hazırlanan “Değişen İklim Değişen İnsan” adlı proje; küresel iklim değişikliğinin lise öğrencileri üzerindeki psikolojik ve sosyolojik olumsuz etkilerini araştırmak, bu etkilerin yarattığı ekolojik denge sorunlarına karşı farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Konunun Coğrafya ile olan münasebetine istinaden yapılan görüşmede, iklim değişikliğinin doğal ve beşeri çevreye etkileri konusunda merak edilen sorular cevaplandırılmıştır.