Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencimizin TÜBİTAK projesi kabul edildi.
21-03-2023

Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burcu ÖZSOY'un yürütücü, Meral ÖZYAĞIZ’ın araştırıcı, Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Bahattin AKDEMİR'in akademik danışman ve Hayrabolu‘da faaliyet gösteren Birol Plastik Firmasından Cihan CAN’ın Sanayii Danışmanı olarak yer aldığı ve Ekim makinası imalatçısı AgroDurmaz- Hayrabolu firmaları ile birlikte hazırlanan “Kombine Tahıl Ekim Makinalarında Tohum ve Gübre Dağıtıcı Düzenlerinin Güç İhtiyacının Saptanması” İsimli proje, TÜBİTAK–2209-B SANAYİYE YÖNELİK LİSANS ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEĞİ PROGRAMI kapsamında desteklenmek üzere kabul edilmiştir.

Proje kapsamında tarım makinaları otomasyonunda kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrik motoru, hidrolik motor vb. elemanlar için gereksinim duyulan tork değerleri tohum ve farklı gübreler için saptanacaktır.

Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.