Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL, Makedonya’da Düzenlenen Uluslararası Sanat Kolonisinde Türkiye’yi ve Üniversitemizi Temsil Etti
30-07-2018

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü, Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL, 15-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında Makedonya Tetova Devlet Sanat Galerisi ve Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Uluslararası Sanat Kolonisine davet edildi. Türkiye, İtalya, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Hindistan, Ukrayna ve Arnavutluk’tan 20 sanatçının davet edildiği etkinlikte  bir hafta boyunca farklı ülkelerden gelen sanatçılar birlikte atölye çalışması yapıldı.

Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği sanat kolonisinde, Kültür Bakanı ve Belediye Başkanının yanı sıra birçok devlet adamı bir hafta boyunca sanatçıların çalışma alanını ziyaret edip sanatçılarla yakından ilgilendi. Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker YÖNSEL verdiği özel röportajda hem ülkemizi, hem de Üniversitemizi temsil ediyor olmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek bu tür organizasyonlara desteklerinden ötürü memnuniyetini belirtti.

15. yy’ın sonlarında inşa edilen Osmanlı hamamı olan günümüzde ise Tetova Devlet Sanat Galerisi olarak kullanılan galeride bir hafta boyunca atölye çalışmasında üretilen işlerden oluşan Uluslararası Sanat Kolonisi Sergisi 22 Temmuz 2018 tarihinde açılışı yapılmıştır ve katılımcı sanatçılara katılım belgesi verilmiştir. Sergi 22 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında izleyiciyle buluşacaktır.